The Damn Exams

Finally, I will have to sit in the comprehensive exams in Spring 2008. I already submitted the request to sit in the coms yesterday. For a Ph.D student, especially in the U.S, coms are certainly the reservoirs of pressures. If you failed in coms, you could not start writing your dissertation. Luckily, you will be given a second chance. Failed again and you would surely be kicked out of the program. No mercy.

It is like a huge wall standing on your way. So huge it is that you are not sure whether you will even be able to see what it looks like at the other side of the wall. I may overstate it but that’s how I see it now. A good friend of mine told me that more or less it’s like a battle of mind. He reminded me the logic behind the Fear Factor show: it’s about defeating our internal fear, and in fact it should not be that bad. I do hope he’s right on this one…:-)

Well, no other option for me except marching off to the exams!

10 Tanggapan to “The Damn Exams”

  1. Arya Gaduh Says:

    Ya ampun, udah mau com bukannya belajar malahan ngeblog…

  2. Sop Ikan Says:

    Arya kapan coms-nya?

  3. Babe Says:

    Good Luck lip, utk preQnya. Berapa passing ratenya? Moga2x nggak separah ekonomi chicago:)

  4. ladydayeuh Says:

    mau compre toh….. jadi setop ngeblog nih?
    ngeblog itu perangsang otak…. supaya makin cepet jalannya pas compre… :p

    met persiapan com, bang!

  5. philips vermonte Says:

    Mer, nge-blog jalan terus lah…:-)

  6. Mayjen TNI Harsoyo Says:

    Babe, apa ente bener sekolah ekonomi di tempatnye Friedman, Becker, and Stigler. Kalau iya, sampaikan salam ane ke Robert Lucas Jr. ya…

  7. Babe Says:

    Pak Jendral, kite mah mana mampu sekolah di chicago. Cmn waktu itu ketemu ama anak ekonomi chicago, kagak sekolah dengernya aje syerem:)

  8. Soegank Says:

    Lip,
    Setelah makan nasi bubur campur lumpur hasil kerja Sapon dan Dudung, jalan kaki dari Cidodol sampe Bintaro, makan nasi goreng di depan tong sampah Pasar Majestic, berkali-kali kena tipu senyum bulus tanpa fulus si Bijo dan sekarang loe dia masih hidup en kuliah di Amrik…. Gue rasa agak-agak hiperbola kalau loe bilang ujian comp ini “sebuah tantangan besar”………

    He……he…….he……. Good luck bro !!!

  9. Bijo Says:

    Soegank, ente masih inget aje dosa2 lama gue, padahal gue udah mencoba mulai hidup baru nih he..he…

    Lip, gimana kondisi loe after shooting on your campus ?moga2 gak kenapa2 yach, & good luck also for the exam

  10. Soegank Says:

    Bijo, itu bukan dosa kawan. Tapi cobaan dari Tuhan buat kita-kita yang dititipin lewat loe…
    Jadi justru loe (mudah-mudahan) dapet pahala…..he…..he….he…

    Lip kalau ada waktu, tulis dong soal penembakan di kampur loe itu, tentu lewat kacamata loe, soalnya kalau baca dari situs berita mah sama aja nonton acara kriminal di TV lokal kita, yang beritanya bahkan lebih serem.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: